Geen dure nagelstyling opleiding of drie wekelijks bezoek aan een nagelstyliste?

Care for Nailz - Dé website voor gratis online kunstnagel workshops en andere behandelingen voor jou als consument!

Dankzij Care for Nailz zien mijn nagels er altijd tip top uit. Ik heb geleerd hoe ik zelf makkelijk kunstnagels kan plaatsen en deze goed kan verzorgen. En het bestellen in de webshop is echt een aanrader! Goede producten en snelle levering! – Myriam Langeveldt

Mijn vriendinnen waren altijd jaloers op mijn (zelfgeplaatste) kunstnagels. Via Care for Nailz heb ik een workshop aan huis geregeld. Sinds die gezellige en leerzame avond lopen al mijn vriendinnen te pronken met prachtige nagels en proberen we alle nieuwe snufjes en technieken uit. Met als topper het Fast Nailz Dip & Buff System. Kim, je hebt echt superfijne producten en een hele fijne website en webshop! – Eveline de Rijk

Advies

Heb je nog vragen over een bepaald onderwerp, of gewoon op zoek naar wat extra achtergrondinformatie? Bekijk de vragen en antwoorden hieronder of stuur ons een bericht.

Algemeen

Klik op de vragen om de antwoorden te lezen.

Hoe verwijder ik kunstnagels?
Fast Nailz kunstnagels zijn zeer gemakkelijk te verwijderen door de nagels te laten weken in een bakje (glas of porselein) met pure aceton, of door middel van pure aceton op een watje aan te brengen, op de nagel te leggen en in te wikkelen met aluminiumfolie. Na ongeveer 10 tot 15 minuten zijn de nagels opgelost in de pure aceton. Door het toepassen van deze methode zorg je ervoor dat je natuurlijke nagel nooit kan beschadigen.

Meer informatie over het verwijderen van kunstnagels vind je op Gel Lak of kunstnagels verwijderen. LET OP! Gebruik geen nagellak remover met aceton dit is niet hetzelfde.

Productinformatie vind je op de webshop.

Zijn Fast Nailz kunstnagels schadelijk voor mijn natuurlijke nagels?
Nee, als je de kunstnagel op de juiste manier plaatst en verwijderd kan er geen beschadiging aan de natuurlijke nagel optreden. Zorg bij de voorbereiding dat je bij het verwijderen van de glans een 180 grit vijl gebruikt en totaal geen druk uitoefent. Bij het verwijderen van de nagels raden wij je aan te weken in pure aceton. Het product eraf vijlen is ook een optie maar wij raden dit niet aan omdat er vaak te veel wordt gevijld waardoor beschadigingen aan de natuurlijke nagel optreden of de nagel te dun wordt gevijld. Tevens duurt deze techniek vele malen langer dan weken in pure aceton (10-15 minuten).
Moet je de natuurlijke nagel bij een nieuwe set kunstnagels iedere keer opnieuw ontvetten?
Ja, bij iedere behandeling is het van belang dat een goede voorbereiding wordt uitgevoerd en hier hoort het ontvetten van de nagel ook bij. Ga naar de behandelingen voor een uitgebreide uitleg over het voorbereiden van de natuurlijke nagel.
Hoe lang gaan Fast Nailz kunstnagels mee?
Bij acryl nagels en gel nagels is het zo, dat wanneer nagels om de 3 à 4 weken nabehandeld worden, deze altijd netjes blijven. Deze nabehandeling is om ervoor te zorgen dat de nagel steeds stevig en in balans blijft. Zou je dit niet doen wordt de nagel op een gegeven moment zwaar en kan deze buigen, loslaten of zelfs breken. Voor Fast Nailz kunstnagels geldt hetzelfde. Afhankelijk van de groei varieert het of je een nieuwe set moet plaatsen na 3 of 4 weken.
Is het mogelijk dat ik allergisch ben voor het Fast Nailz systeem?
Dat kan, een allergie kan ontstaat door veelvuldig foutief gebruik van producten. Een allergie heb je niet ineens, een allergie ontwikkel je door gebruik op een verkeerde manier. Heb je eenmaal een allergie dan kom je er niet meer vanaf. Gebruik de producten dus altijd op de juiste manier en alleen op de nagel (niet op de huid).
Wat kan ik doen tegen het verkleuren van kunstnagels?
De meeste kunstnagel systemen zijn tegenwoordig van zeer goede kwaliteit waardoor kunstnagels nog maar minimaal vergelen. Een kleine verkleuring is echter normaal. Wanneer je rookt, veelvuldig gebruik maakt van de zonnebank of de nagels op een andere manier bloot stelt aan UV-licht zal de verkleuring wat sneller plaatsvinden. Je kunt een nagel door middel van een UV-topcoat (transparante lak met UV-blockers) te gebruiken, hier tegen beschermen.
Kan ik Fast Nailz kunstnagels aanbrengen over schimmelnagels?
Nee, het is nooit goed een kunstnagel aan te brengen over een schimmelnagel. Door het afsluiten wordt de schimmel alleen maar erger. Tevens is een schimmel besmettelijk, dus zodra met dezelfde producten, op een gezonde nagel wordt gewerkt bestaat er een grote kans dat deze nagels ook worden besmet.
Kan ik een gebroken kunstnagel lijmen met nagellijm?
Het beste is om dit niet te doen! Mocht een nagel scheuren, breken of loslaten verwijder deze dan helemaal en plaats een nieuwe kunstnagel. Als je gebruik maakt van lijm kan het namelijk zijn dat je bacteriën of verontreinigdheden insluit door de barst/scheur dicht te lijmen. Dit is absoluut niet aan te raden. Natuurlijk mag je de nagel best voor een aantal uren of een dagje lijmen, als tijdelijke oplossing. Tevens is het geoorloofd gebruik te maken van lijm als je eigen nagel ook is gebroken! Ga naar hoe behandel ik gebroken of gescheurde (kunst)nagels voor een uitgebreide uitleg over het behandelen hiervan.
Kan ik ook sjablonen gebruiken in plaats van tips om Fast Nailz kunstnagels maken?
Door de manier van productplaatsing is het bij het Fast Nailz systeem alleen mogelijk om de nagel te verlengen met behulp van tips. Daarnaast wordt het plaatsen van een sjabloon door veel mensen ook vaak als een probleem ervaren.

Voor meer informatie hierover kijk je bij de behandelingen.

Wat is het verschil tussen hars nagels en acryl nagels?
Eigenlijk is er geen verschil! Jaren geleden toen de kunstnagel systemen vanuit Amerika werden geïntroduceerd noemde men kunstnagels “hars nagels”, om aan te duiden dat er een hard laagje (hars) over de natuurlijke nagel werd geplaatst. Toen ook het gel systeem op de markt werd geïntroduceerd werd de algemene benaming “hars” veranderd naar Acryl, UV-Gel, UV-Acryl en Fiberglass. De term “hars nagels” wordt momenteel niet meer gebruikt in de professionele sector.
Wat zijn French Manicure kunstnagels?
Als er over French Manicure nagels wordt gesproken bedoeld men kunstnagels met een wit randje en een roze nagelbed. Met gekleurde acryl of gel worden tegenwoordig veel varianten op de French Manicure “look” gemaakt.

Ga naar nagelverlenging met witte tips voor een uitgebreide uitleg over het plaatsen van French Manicure kunstnagels.

Zijn die witte vlekjes in mijn nagel een gebrek aan kalk?
Nee, dit is geen gebrek aan kalk. Er bestaan nogal wat fabeltjes over de samenstelling van de nagel, met name over de relatie kalk (calcium) en nagels. Calcium is belangrijk voor de groei van botten en tanden maar niet voor de nagel. Een nagel bestaat namelijk maar voor 0.07% uit calcium, de bekende witte streepjes hebben dus niets met kalk te maken. Het zijn beschadigingen van de nagelplaat oftewel lamulae (keratine) laagjes die zijn losgekomen van het nagelbed.
Kan ik met de Fast Nailz kunstnagels alles doen?
Ja, je kunt bij “normaal” gebruik alles met deze kunstnagels doen. Mocht je in de tuin willen werken raden wij je altijd aan gebruik te maken van handschoenen. Te lang of overmatige aanraking met oplos- of schoonmaakmiddelen is natuurlijk ook nooit goed voor je nagels en handen. Gebruik je nagels niet als gereedschap, dan is er niets aan de hand.
Heeft roken invloed op het behoud van mijn kunstnagels?
De kunstnagel kan, door in aanraking te komen met nicotine, verkleuren. Nicotine dringt echter alleen door in de bovenste laag van de nagel. Door de transparante lak (topcoat) te verwijderen met een nagellak remover met aceton of met een buffer (zachte vijl) over de bovenkant van de nagel te vijlen, kun je de vergeling gemakkelijk verwijderen. Roken tijdens het plaatsen van kunstnagels wordt ten strengste afgeraden. Door de licht ontvlambare producten is dit absoluut niet veilig. Daarnaast kan het product door nicotine, rook etc. ook een minder goede hechting op de natuurlijke nagel hebben.
Ik ben zwanger, kan ik dan toch kunstnagels dragen?
Ja dat kan, maar toch raden wij het je af. Door de hormoonveranderingen binnen je lichaam heb je ontzettend veel kans dat de kunstnagels niet goed hechten en dus snel loslaten. Dit advies geld voor het gebruik van alle kunstnagel systemen.
Wat kost een nagelstyling opleiding/cursus?
De kosten van een professionele nagelstyling opleiding variëren nogal. Het is natuurlijk afhankelijk van wat je aan producten in je pakket ontvangt, of je voor een acryl opleiding of een gel opleiding kiest, hoeveel dagen je opleiding zal zijn en wat er tijdens deze dagen besproken wordt. Let goed op de inhoud van een nagelcursus. Als manicure of nail design binnen deze nagelcursus aanbod komen, zitten er natuurlijk ook meer producten in je pakket, waardoor de nagelstyling opleiding duurder zal worden maar je ook meer kennis hebt na het afronden van de opleiding. Des te meer kennis, des te meer behandelingen je kunt aanbieden en des te meer mensen je kunt helpen (bijvoorbeeld een nagelbijter). Gemiddeld betaal je tussen de €75,- en €99,- voor een cursusdag. Dit is exclusief BTW en pakket.

Heb je interesse in kunstnagels maar niet in een professionele nagelstyling opleiding of een drie wekelijks bezoek aan een nagelstyliste? Ga dan nu naar de behandelingen.

Welke veiligheidsvoorschriften zijn er voordat ik het Fast Nailz systeem kan gebruiken?
Het is niet verplicht maar wij raden je altijd aan de veiligheidsregels op te zoeken via het NCV (Nederlandse Cosmetica Verbond). Hierin zijn alle regels met betrekking tot het werken met verschillende systemen om kunstnagels te maken vastgelegd.
Welke vakbladen over nagelstyling kennen wij in Nederland?
In Nederland zijn een tweetal vakbladen op de markt die zich richten op het vak nagelstyling. Nail Design Magazine en ProfNail (onderdeel van Koggeschip Vakbladen) zijn beide zeer interessante bladen die je als lezer veel informatie kan verschaffen over laatste nieuwe trends, en behandelingen op het gebied van nagelstyling!

Meer informatie over nagelstyling vakbladen? Bezoek ons blog.

Welke nagelstyling merken onderscheiden we in Nederland?
In Nederland onderscheiden we een aantal professionele en bekende nagelstyling merken. In deze tijd is er nog weinig onderscheid tussen de kwaliteit van de merken waardoor een keuze vaak is gebaseerd op persoonlijke voorkeur of goede ervaringen of service vanuit de leverancier. Om je een indruk te geven van hoeveel verschillende merken er op de professionele markt verkrijgbaar zijn volgt een opsomming; Fast Nailz (Care for Nailz), Creative Nail Design (CND), OPI (O.P.I.), Charisma Nail Innovations (Charismanail), Hand and Nail Harmony (Harmony), Artistic Nail Design (Artistic), EZ-Flow Nail Systems (EZ-Flow), IBD Beauty (IBD), NailPerfect, StarNail (Guccio Professional), Astonishing Nails (Astonishing), International Nail Manufacturers (INM), Entity Beauty (Entity), Florence Nails (Florence) en Magnetic Nail Design (Magnetic).

Meer informatie over nagelstyling merken in Nederland? Ga dan naar ons blog.

Behandelingen

Klik op de vragen om de antwoorden te lezen.

Kan ik zonder professionele nagelstyling opleiding met het Fast Nailz kunstnagel systeem werken?
Ja, om met een acryl of gel systeem te werken dien je altijd een professionele nagelstyling opleiding te volgen, maar voor het Fast Nailz systeem is dit niet nodig. Het is wel van belang dat je de bijgevoegde instructies nauwlettend volgt. Mochten er zich onduidelijkheden voordoen dan is het ook altijd mogelijk de instructievideo die je kunt vinden in de behandelingen te bekijken of via of ons blog contact op te nemen om je vraag te stellen.

Kan ik met het Fast Nailz systeem ook oneffenheden in de nagel opvullen?
Ja, dit is geen probleem. Door over de natuurlijke nagel, waar bijvoorbeeld een groef in zit, een dun laagje aan te brengen met behulp van het Fast Nailz systeem kun je het nageloppervlak weer mooi glad maken. Ga naar versteviging eigen nagel voor een uitgebreide uitleg over het verstevigen van de natuurlijke nagel.
Ik ben een nagelbijter, kan ik dan toch kunstnagels plaatsen met het Fast Nailz systeem?
Gebruik een speciale nagelbijter tip, dit is een natuurlijke (natural) tip, met een groot opzetstuk. Om ervoor te zorgen dat je niet ziet, dat je een nagelbijter bent, raden wij je aan de kunstnagel te lakken of gebruik te maken van de dekkende roze poeder bij het plaatsen van de kunstnagel. Na een week of 3 plaats je een nieuwe set en wederom lak je de nagel. Na twee behandelingen heeft de natuurlijke nagel tijd genoeg gehad om te groeien en kun je ook met French (witte) tips gaan werken. LET OP! Het is mogelijk dat de kunstnagels bij een nagelbijter eerder loslaten dan bij een “normale” nagel. De oorzaak hiervan is dat de kunstnagel maar aan een klein gedeelte natuurlijke nagel vast zit. Wij raden een nagelbijter dan ook altijd aan te beginnen met korte nagels (minimale verlenging). Ga naar nagelbijten voor een uitgebreide uitleg over het zelf plaatsen van kunstnagels bij een nagelbijter.
Waar kan ik terecht voor vragen over het Fast Nailz systeem, producten of behandelingen?
Mocht je ondanks de handleiding en instructievideo’s die je bij de behandelingen op de website vindt nog vragen hebben kun je hiervoor terecht op de website.
Via de behandelingen pagina, de blog pagina en het contactformulier word je in de gelegenheid gesteld je vragen te stellen. Binnen 48 uur ontvang je dan altijd een passend antwoord op jouw vraag! Tevens is het mogelijk een afspraak te maken met een van onze consulenten om een gratis demonstratie-avond in te plannen. Meer informatie hierover vind je via gratis demonstratie en workshops.
Wat kost een French Manicure kunstnagel behandeling gemiddeld in een nagelstudio?
In de praktijk hoor je zeer veel verschillende prijzen. In een salon wordt meestal tussen de €55,- en €65,- voor een nieuwe set gerekend en tussen de €40,- en €45,- voor een nabehandeling. Te duur? Als je de materiaalkosten bekijkt, de huur van de ruimte, de tijd die je ermee kwijt bent en de belasting die moet worden afgedragen, valt dit natuurlijk best mee. Toch is dit bedrag voor veel mensen te hoog waardoor het dragen van kunstnagels niet mogelijk is. Behoor jij ook tot deze categorie? Dan hebben wij voor jou de oplossing! Zonder opleidingen en bezoeken aan de nagelstudio/nagelstyliste toch kunstnagels? Ga dan nu naar een van de behandelingen.
Hoe kan ik zelf dunne nagels verstevigen?
Met het Fast Nailz systeem ben je in staat zonder het volgen van een dure nagelstyling opleiding of een drie wekelijks bezoek aan een nagelstudio, je eigen nagels te verstevigen binnen 60 minuten! Het voordeel van het Fast Nailz systeem is dat deze verstevigende laag ook weer binnen 10 minuten gemakkelijk te verwijderen is met behulp van pure aceton. Door het product op deze manier te verwijderen zullen je natuurlijke nagels nooit meer dun of beschadigd kunnen raken. Wil je meer informatie over het verstevigen van dunne nagels, het zelf plaatsen van Soakz Gel lak (soak off gel) of French Manicure kunstnagels? Kijk dan naar een van de behandelingen.
Kan ik zonder professionele nagelstyling opleiding toch zelf mijn nagels verlengen?
Iedereen kent inmiddels wel een aantal verschillende systemen waarmee, met behulp van tips of sjablonen een nagelverlening wordt uitgevoerd. We hebben het dan over het Acryl, UV Gel, UV-Acryl of Fiberglass/Silk systeem. Dit zijn de meest voorkomende systemen waarmee tegenwoordig in een nagelstudio / nagelsalon een verlenging wordt gemaakt. Maar niet iedereen heeft tijd en geld om een keer in de drie à vier weken een bezoek te brengen aan een nagelstudio. Daarom hebben wij een systeem op de markt geïntroduceerd wat het voor iedereen mogelijk maakt, zonder het volgen van een professionele nagelstyling opleiding / nagelstyling cursus een nagel verlenging te maken. Door een minimale investering toch verzorgde, verstevigde nagels of een nagelverlenging? Kijk dan naar een van de behandelingen.
Kan ik zonder opleiding ook acryl nagels en gel nagels maken?
Er zijn altijd mensen die zich er aan wagen, maar dit antwoord is echt NEE!! Het vak nagelstyling is een vrij beroep en iedereen met of zonder opleiding mag als nagelstyliste beginnen. Met alle gevolgen van dien. Verschillende leveranciers bieden wel gebruiksaanwijzingen waarin staat hoe er dient te worden gewerkt. Dit is echter absoluut niet voldoende om een leek te voorzien van alle benodigde kennis voor het plaatsen van acryl nagels of gel nagels. Om toch kunstnagels te maken met dezelfde “look” en dezelfde sterkte kun je, zonder opleiding, gebruik maken van het Fast Nailz kunstnagel systeem.
Hoe lang duurt het voordat een Fast Nailz kunstnagel is uitgehardt?
In de praktijk is het zo dat een nagel gemiddeld 2 à 3 minuten, na het gebruik van de Brush it Activator, hard genoeg is om te vijlen.
Na 24 – 48 uur is het product volledig uitgehard.
Hoe leer ik om met het Fast Nailz systeem zelf kunstnagels te maken?
Na het aanschaffen van de starterset tegen de introductieprijs van € 49,95 kun je aan de slag. Door middel van de zeer uitgebreide handleiding en de instructievideo’s die je op de website, bij iedere behandeling vindt, is het absoluut niet moeilijk om de kunstnagels te vervaardigen. Mocht je desondanks toch vragen hebben, dan kun je via de website www.carefornailz.nl of via al je vragen stellen en ontvang je binnen 48 uur altijd een passend antwoord. Tevens is het mogelijk een afspraak te maken met een van onze consulenten om een gratis demonstratie-avond in te plannen. Meer informatie hierover vind je via gratis demonstratie en workshops.
Kan ik berekenen hoeveel behandelingen ik met mijn Fast Nailz producten kan doen?
Enige richtlijnen zijn er wel maar waarschijnlijk kun je dit het beste doen door gewoon op te schrijven hoeveel behandelingen je uit je producten hebt gehaald. Doordat nagels verschillend van grootte, lengte en van dikte zijn is dit natuurlijk nooit precies te zeggen. Gemiddeld haal je uit een starterset 5 à 6 behandelingen. Daarna zijn waarschijnlijk niet meer alle tipmaten voorradig waardoor je deze opnieuw dient aan te schaffen.
Wat is Nail Art stamping?
Dit is het versieren van de nagel waarbij je gebruik maakt van een stempel techniek en een speciaal hiervoor ontwikkelde nagellak. Dat Nail Art in Azië razend populair is, is al heel lang bekend. Veel Nail Art technieken komen ook uit Azië. Nail Art stamping, van Konad of Essence kennen we hier ook al een tijdje. In Azië gaan ze zelfs zo ver dat er volautomatische Nail Art machines op de hoek van de straat staan, waar een voorbijganger z’n nagels even kan laten “stampen”! Voor meer informatie over Nail Art stamping, bezoek je ons blog.
Hoe voer ik een paraffine behandeling uit?
Paraffine behandelingen zijn zeer populaire behandelingen die kunnen worden uitgevoerd tijdens het geven van een Manicure behandeling. Door het uitvoeren van deze behandeling verleen je een extra service naar je klanten! De paraffine behandeling kan het beste tussen het scrubben van de handen en het aanbrengen van het masker worden toegepast. Wil je meer informatie over Manicure behandelingen of Paraffine behandelingen ga dan naar ons blog.
Hoe geef ik een Manicure behandeling?
Er zijn ontzettend veel nagelstudio’s in Nederland maar helaas is het aanbod van Manicure behandelingen beduidend minder, omdat deze behandelingen, in basis cursussen nagelstyling vaak niet aan bod komen. Om je een idee te geven hoe je een Manicure behandeling uitvoert, vind je op ons blog een kort overzicht van hoe een Manicure behandeling eruit kan zien!

Producten

Klik op de vragen om de antwoorden te lezen.

Welke nagellak remover kan ik het beste gebruiken bij Fast Nailz kunstnagels?
Om nagellak van Fast Nailz kunstnagels te verwijderen maak je gebruik van een nagellak remover met aceton.

Productinformatie vind je op de webshop.

Hoe kan ik mijn Fast Nailz producten het beste bewaren?
De beste conditie waaronder je je producten kunt bewaren is door ze op te bergen in een donkere ruimte op kamertemperatuur, in de originele verpakking. Na opening zijn de producten 18 maanden houdbaar (ongeopend tussen de 24 en 36 maanden, zie verpakking).
Wat is soak off gel?
Soak off gel (Gel Lak) is de nieuwste techniek op het gebied van UV-Gel. Het is een gekleurde UV-Gel die je mooi dun aan kunt brengen op de natuurlijke nagel of de kunstnagel. Soak off gel brengt de voordelen van nagellak en UV-Gel samen. Het is een revolutionair product, want soak off gel (Gel Lak) maakt het voor nagelstylistes, pedicures en beauty-experts, maar natuurlijk ook voor de consument, zeer gemakkelijk een mooie gekleurde gel aan te brengen op natuurlijke- en kunstnagels en is eenvoudig te verwijderen met behulp van Soakz Remover. (Gel Lak / soak off gel dient te worden uitgehard met behulp van een UV-Lamp of Led Lamp).

Zoek je meer informatie over de mogelijkheden van soak off gel, behandelingen of producten?
Ga dan naar de behandelingen.

Om je bekend te maken met een aantal bekende merken soak off gel (Gel Lak) volgt nu een opsomming: Soakz (Care for Nailz), Gelish (Harmony), Shellac (CND, Creative Nail Design), One Color Couture (Entity Beauty), Reveal (Harmony), Axxium (OPI), Florence Nails Soak off gel, Colour Gloss (Artistic Nail Design), Pronto Soak off gel (Guccio Professional), Gelavish (INM Nails, International Nail Manufacturers), Lacquerize (The Beauty Company), Stylish & Glamour 4 Nails (Fashion for Nails)

Hoe lang zijn de Fast Nailz kunstnagel producten houdbaar?
Ongeopend 24-36 maanden (zie verpakking) en na opening 18 maanden, mits ze onder de juiste condities worden bewaard. Dit wil zeggen in een donker ruimte op kamertemperatuur en in de originele verpakking.
Kan ik het Fast Nailz kunstnagel systeem ook gebruiken in combinatie met Nail Art of Nail Design?
Het is geen probleem om Nail Stickers of Nail Art te verwerken, als je met het Fast Nailz syteem werkt. Nail Design is helaas niet mogelijk omdat dit met acrylpoeder en acrylvloeistof wordt vervaardigd. Zoek je informatie over hoe Nail stickers, Nail Art en andere decoratieve methoden te gebruiken in combinatie met het Fast Nailz systeem? Ga dan naar Nail Art met Fast Nailz.
Moet ik Fast Nailz kunstnagels uitharden onder een UV- of LED-lamp?
Nee, het Fast Nailz systeem wordt uitgehard met behulp van een Brush it Activator. Deze Brush it Activator breng je met een strijkende beweging (zoals je een nagellak aanbrengt) aan over de nagel, waardoor de lijm-poeder combinatie uithardt.

LET OP! Gebruik de lijm nooit, nadat de Brush it Activator al is aangebracht, want dan hard het kwastje van je lijm uit!

Ga naar de behandelingen voor een uitgebreide uitleg over het plaatsen en uitharden van kunstnagels.

Blijft nagellak beter zitten op Fast Nailz kunstnagels dan op natuurlijke nagels?
Ja, doordat een natuurlijke nagel flexibel is en oliën bevat gaat de nagellak er veel sneller af dan bij kunstnagels. Vaak al na een dag of twee slijt de nagellak aan de toppen, terwijl bij kunstnagels de nagellak vaak wel tot twee weken mooi blijft.
Om ervoor te zorgen dat nagellak ook beter hecht op je eigen nagel is het mogelijk een verstevigende laag (versteviging eigen nagel) aan te brengen. Door de nagellak hierover heen te plaatsen blijft deze minimaal 1-5 tot 2 weken mooi! Tevens is het mogelijk om te kiezen voor een semi-permanente nagellak (Gel Lak / soak off gel) die minimaal 1 tot 2 weken op de natuurlijke nagel en 3 tot 4 weken op de kunstnagel hecht! Meer informatie vind je via gel lak op kunstnagels of eigen nagels.
Kan ik bij Care for Nailz artikelen bestellen die niet op de webshop te vinden zijn?
Ja, ben je op zoek naar een product wat betrekking heeft op het maken van kunstnagels, stuur ons dan een e-mail via en we zoeken graag met je mee.
Beschadig je de kunstnagel niet als je nagellak verwijdert met een nagellak remover?
Nee, de kunstnagel kan niet beschadigen door nagellak remover. Gebruik hiervoor wel altijd een nagellak remover met aceton. De nagel zal door het gebruik van nagellak remover met aceton wel z’n glans verliezen. Het is dus van belang dat je de kunstnagel na het gebruik van nagellak remover opnieuw polijst met behulp van een polijst vijl / polijst block of een nieuwe laag transparante lak (topcoat) aanbrengt.
Zijn de producten van het Fast Nailz systeem schadelijk voor de gezondheid?
Nee, de geur van de lijm en de Brush it Activator zijn niet schadelijk. De sterke geur geeft aan dat het zeer vluchtige stoffen zijn. Deze producten zijn natuurlijk niet voor consumptie, en er wordt aangeraden ze te allen tijde buiten bereik van kinderen te bewaren. Tevens raden wij je ook aan overmatige aanraking met de huid te voorkomen om er op deze manier voor te zorgen dat je geen allergie ontwikkelt.
Zijn producten waar kunstnagels mee worden vervaardigd brandbaar?
Ja, de meeste producten zijn licht ontvlambaar. Het is daarom van belang dat als er met de producten wordt gewerkt, ontstekingsbronnen (zoals bijvoorbeeld vuur of sigaretten) worden gemeden. Daarnaast is het raadzaam om de producten, voor het behoud, op te bergen in een donkere ruimte (kamertemperatuur).
Ik heb geknoeid met de lijm of activator van Fast Nailz, is er nu blijvende schade aan mijn meubilair?
Meestal wel, maar dit ligt natuurlijk aan de ondergrond (materiaal). Om onherstelbare beschadigingen te voorkomen raden wij je aan altijd een tafeldoek (table towel) als ondergrond te gebruiken. Meer informatie over tafeldoeken (bescherming) vind je op de webshop.
Wat wordt er met grit bedoeld als we het hebben over vijlen?
In het vak nagelstyling onderscheiden we een aantal verschillende soorten vijlen. De verschillen tussen deze vijlen worden aangeduid door de gritsoort te vernoemen. Er zijn veel verschillende grit soorten maar de vier verschillende grit soorten die het meest worden gebruikt zijn: 100/100 grit, 150/150 grit, 180/180 grit en 240/240 grit. Door de gritsoort te benoemen weet iemand die ervaring heeft met het vak nagelstyling meteen welke vijl er wordt bedoeld en waar deze voor dient. Des te hoger de grit des te fijner de vijl. Een 100/100 grit is dus een zeer grove vijl en een 240/240 grit is dus een hele fijne vijl. Daarnaast wordt ook vaak met een buffer of een polijstvijl gewerkt. De gritsoorten bij de afwerkingsvijlen variëren nogal maar zijn natuurlijk wel zeer hoog.

Bestellingen

Klik op de vragen om de antwoorden te lezen.

Hoe wordt mijn pakket verzonden?
Alle pakketten t/m 10 kg worden verzonden via de standaardservice van PostNL à € 6,75.
Pakketten kunnen via Track & Trace worden getraceerd. Deze code kan na verzending van je bestelling bij ons worden opgevraagd. Helaas is deze service niet mogelijk voor verzendingen naar België! Voor voorwaarden en garanties kijk je op www.postnl.nl.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?
Na het doorgeven van je bestelling zal deze binnen 48 uur worden verzonden. PostNL/TNT levert (onder normale omstandigheden) na verzending, de volgende dag. Dus binnen 36 uur dien je je bestelling in ontvangst te kunnen nemen. Mocht er iets tussen komen dan stellen wij je hiervan tijdig op de hoogte. Mocht je zelf ergens aan twijfelen neem dan gerust even contact met ons op via .
Kan mijn bestelling ook op een ander adres worden verzonden?
Ja, dat kan! Je kunt bij het plaatsen van je bestelling een afwijkend afleveradres invoeren.
Is het mogelijk producten te ruilen of retourneren?
Nee, dit is helaas niet mogelijk, omdat er niet gecontroleerd kan worden of de producten reeds zijn gebruikt en verpakkingen kunnen zijn beschadigd.