Bekijk ons archief

Nagels hebben vandaag de dag een belangrijke decoratieve functie, maar nagels zijn natuurlijk vooral functioneel. Daarnaast hebben ze een belangrijke maar vaak ten onrechte miskende functie als barometer van de gezondheid. De conditie van de nagels zegt namelijk minstens zoveel over onze algehele conditie, als de combinatie van een heldere blik, stralende huid en glanzend haar. De reden waarom onze nagels er in veel gevallen minder spetterend uit zien dan we zouden willen, is omdat we ze te pas en te onpas gebruiken… vaak zelfs om attributen als mes of schaar te vervangen. Gevolg zijn gescheurde, broze en snel splijtende nagels.

Nagels hebben ‘voeding’ nodig om weerstand te bieden aan de uitdrogende werking van bepaalde weersinvloeden (kou, maar ook droogte en zon) en het frequent gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. Zelfs water werkt uitdrogend op het nagelbed. Het gebruik van afwashandschoenen is dus niet onverstandig. Die voeding bestaat uit een uitgekiend en evenwichtig voedingspatroon met o.a. vitamine B2 (brood, eieren, groenten en melk zijn hier goede leveranciers van), prote├»nen, mineralen en sporenelementen (calcium, zink en ijzer). Ook vitamine A en foliumzuur staan bekend als belangrijke bouwstenen voor gezonde en sterke nagels.

Wie gezonde en mooie nagels wil, zal er dus in eerste instantie voorzichtig mee om moeten gaan en daarnaast met bovenstaande factoren rekening moeten houden.

Daarnaast heb je natuurlijk de mogelijkheid je natuurlijke nagels te verstevigen of zelfs een verlenging aan te brengen, we noemen dit kunstnagels. Ook last van de recessie? Vanaf nu heb je de mogelijkheid om dit allemaal zelf te doen, zonder het volgen van een nagelstyling opleiding of het bezoek aan een nagelstyliste!
 

Meer informatie over manicure/pedicure, versteviging van natuurlijke nagels en/of het plaatsen van kunstnagels (zonder dat er een professionele opleiding nagelstyling vereist is), nail art, nail design, gel lak, nagellak, andere behandelingen of nagelproducten?

Kijk dan bij de behandelingen.

  • Naam (verplicht)

  • E-mail (verplicht, maar niet zichtbaar)

  • Url (optioneel)

  • Bericht (verplicht)