Bekijk ons archief

Wat is gellak (soak off gel)?

Gellak brengt de voordelen van nagellak en UV-gel samen. Het is een revolutionair product want gellak maakt het voor jou als consument zeer gemakkelijk een mooie gekleurde gel aan te brengen op kunstnagels maar ook op je eigen (natuurlijke) nagels!

Gellak is de nieuwste techniek op het gebied van UV-gel. Het is een gekleurde gel die je mooi dun aan kunt brengen en tevens eenvoudig te verwijderen is met behulp van Soakz Remover. Omdat het bijna net zo snel aan te brengen en te verwijderen is als een nagellak, maar de duurzaamheid en mogelijkheden heeft die alleen een UV-gel je kan geven, is gellak een ideaal product. In de nagelstudio/ nagelsalon wordt gellak veel gebruikt tijdens manicure- en pedicure behandelingen. Gellak hardt je uit onder een UV-Lamp of Led Lamp en blijft 1 tot 2 weken mooi op de natuurlijke nagel en 3 tot 4 weken op kunstnagel. Gellak wordt ook wel semi-permanente nagellak genoemd.

Gellak op eigen nagels

 

Bij het plaatsen van Soakz Gellak is het van belang dat je de volgende stappen zeer nauwlettend volgt om een mooi resultaat te krijgen.


Soakz Gel Lak Starter Set 1

Soakz Gellak Starter Sets voor langdurig mooi gekleurde eigen nagels!

€ 99,95
excl. BTW

bestellen
Instructievideo

Bekijk hier de instructievideo Gellak op eigen nagels.

Stappenplan

Klik op de stappen om ze te bekijken.

1. Voorbereiding eigen nagels
Voordat je begint, was je je handen met water en vloeibare zeep. Nu begin je met het voorbereiden van de nagels. Dit is een van de belangrijkste stappen bij het aanbrengen van de gellak. Als de natuurlijke nagels geen goede voorbereiding krijgen, kan het zijn dat het product binnen enkele dagen los begint te laten! Zorg dat je iedere stap op alle tien de nagels toepast, en begin dan pas aan de volgende stap.

Vergeet niet dat er tijdens het plaatsen van gellak nooit gegeten, gedronken (vermindert de hechting) of gerookt (licht ontvlambaarheid) mag worden! Verwijder daarnaast, voor aanvang van de nagelbehandeling, eventuele nagellak of nagellak resten met behulp van een remover zonder aceton.

Duw de nagelriemen voorzichtig terug met behulp van de plastic nagelriem terugduwer (cuticle pusher). Kort nu met de 180/180 grit vijl de natuurlijke nagel in en verwijder daarna voorzichtig de glans van de natuurlijke nagel. Hierbij mag absoluut geen druk worden uitgeoefend op de vijl, omdat het anders mogelijk is dat je de natuurlijke nagel beschadigd. Zorg ervoor dat je het hele nageloppervlak (nagelplaat), hebt gehad en dat er nergens geen glans meer op de nagel is te zien.

Bij de volgende behandeling die je gaat uitvoeren is het, bij het verwijderen van de glans, mogelijk de 180/180 grit vijl te vervangen door de witte buffervijl.

LET OP! Dit is wel alleen mogelijk als het product dezelfde dag is verwijderd met behulp van Soakz Remover.

2. Ontvetten nagels
Verwijder met behulp van een sponsje het stof van de nagel. Breng de nagelontvetter aan op een nieuw sponsje en wrijf hiermee over de nagel, zorg ervoor dat je de hele nagel (ook de zijkanten) goed raakt. Nagelontvetter zorgt voor tijdelijke vochtonttrekking en reinigt het nageloppervlak, waardoor het product beter zal hechten.

Opmerking:
Mocht je ooit last hebben van extreem veel lucht onder het product of komt het product in z’n totaliteit van de natuurlijke nagel af, dan kan dit bijvoorbeeld te maken hebben met een te vette nagelplaat. Wij raden je dan aan tijdens de behandeling één laagje zuur vrije primer aan te brengen. Dit doe je nadat je het nageloppervlak hebt gereinigd met behulp van de nagelontvetter. Primer is een dieptereiniger en zorgt voor extra hechting waardoor dit probleem kan worden verholpen. (Zuur vrije primer zit niet standaard in het basispakket).

3. Aanbrengen hechting gel
Begin nu met het aanbrengen van een dunne laag Soakz Hechting Gel waarbij het noodzaak is dat je de top van de nagel (vrije rand) goed verzegeld. Hardt de hechting gel 10 seconden uit onder een Led Lamp of een minuut onder een normale UV-Lamp (9 Watt).
4. Aanbrengen gellak
Breng nu een dunne laag Soakz Gellak aan, waarbij je wederom de top van de nagel (vrije rand) goed dient te verzegelen. Hard de gel 30 seconden uit onder een Led Lamp of 2 minuten onder een normale UV-Lamp. Voor een intensere kleur herhaal je de procedure.


5. Afwerking
Breng daarna een dunne laag Soakz Top Gel aan en hard deze 30 seconden uit onder een Led lamp of 2 minuten onder een normale UV-Lamp.

Verwijder nu de plaklaag met behulp van een sponsje en Soakz Cleaner.

Rond je behandeling af door de nagelriemen te masseren met een nagelriem olie (cuticle oil).

Gellak op kunstnagels

 

Bij het plaatsen van Soakz Gellak is het van belang dat je de volgende stappen zeer nauwlettend volgt om een mooi resultaat te krijgen.


Soakz Gel Lak aanvullingsset 1

Soakz Gellak aanvullingssets voor als je al een nagelversteviging of nagelverlenging hebt!

€ 59,95
excl. BTW

bestellen
Instructievideo

Bekijk hier de instructievideo Gellak op kunstnagels.

Stappenplan

Klik op de stappen om ze te bekijken.

1. Voorbereiding kunstnagels
Voordat je begint, was je je handen met water en vloeibare zeep. Zorg ervoor dat de kunstnagels als laatste gevijld zijn met een 180/180 grit vijl. De reden hiervoor is dat de gellak beter hecht op een ruwer oppervlak. Verwijder met behulp van een sponsje het stof van de nagel. Zorg dat je iedere stap op alle tien de nagels toepast, en begin dan pas aan de volgende stap.

Vergeet niet dat er tijdens het plaatsen van gellak nooit gegeten, gedronken (vermindert de hechting) of gerookt (licht ontvlambaarheid) mag worden! Verwijder daarnaast, voor aanvang van de behandeling, eventuele nagellak of nagellak resten met behulp van een remover zonder aceton.

2. Aanbrengen gellak
Breng nu een dunne laag Soakz Gellak aan (zoals je ook een laag nagellak zou aanbrengen), waarbij je wederom de top van de nagel (vrije rand) goed dient te verzegelen. Hard de gel 30 seconden uit onder een Led Lamp of 2 minuten onder een normale UV-Lamp. Voor een intensere kleur herhaal je de procedure.

3. Afwerking
Breng daarna een dunne laag Soakz Top Gel aan en hard deze 30 seconden uit onder een Led Lamp of 2 minuten onder een normale UV-Lamp.

Verwijder nu de plaklaag met behulp van een sponsje en Soakz Cleaner.

Rond je behandeling af door de nagelriemen te masseren met een nagelriem olie (cuticle oil).Mochten er zich ooit problemen voordoen omtrent deze behandeling, dan is het mogelijk je probleem aan ons voor te leggen, zodat wij je ondersteuning kunnen bieden bij het vinden van een oplossing.

Download hier een printversie van deze behandeling.

download
  • Naam (verplicht)

  • E-mail (verplicht, maar niet zichtbaar)

  • Url (optioneel)

  • Bericht (verplicht)