Bekijk ons archief

Gedurende het uitoefenen van het vak nagelstyling krijg je vaak te maken met probleemnagels. Een voorbeeld van een probleemnagel is de nagel van een nagelbijter.

De nagels van een nagelbijter worden op een speciale manier behandeld, omdat een nagelbijter vaak vochtige handen en een vette nagelplaat heeft. Tevens zie je dat bij een nagelbijter de nagelriem vaak ver over de nagelplaat is heen gegroeid. Meestal zit de nagelriem dan erg vast en is de nagelplaat bobbelig en plat. Vaak zie je ook dat er een verdikking is ontstaan vooraan op de vingertop omdat de nagelplaat (die een beschermende functie heeft) daar ontbreekt.

De laatste jaren wordt bij de behandeling van een nagelbijter meestal gebruik gemaakt van een nagelbedverlenging, maar je begint natuurlijk gewoon met een voorbehandeling. De voorbehandeling is altijd zeer belangrijk maar bij een nagelbijter is het helemaal van belang dat deze goed wordt uitgevoerd. Na het uitvoeren van de juiste voorbereiding plaats je een Natural (natuurlijke) Tip op het stukje nagel wat er nog zit. Met een witte UV-gel of acryl maak je nu een smile-line op de plek waar deze normaal hoort te zitten. Daarna vul je het nagelbed en tevens het gedeelte van de tip op met een cover pink (acryl of UV-gel). Hierdoor “fake” je dus een langer nagelbed. Vandaar dat deze techniek de term nagelbedverlenging heeft gekregen.

Bij een nagelbijter is het wel van belang dat je in begin iedere week een na controle uitvoert. De tip zit namelijk maar op een klein gedeelte van de natuurlijke nagel vast waardoor deze er makkelijk af kan. Tevens is een nagelbijter niet van het ene op het andere moment verlost van de nagelbijt verslaving waardoor hij/zij onbewust toch zal blijven peuteren en friemelen aan de losse velletjes en kunstnagels. Een wekelijkse controle om losse stukjes en velletjes te verwijderen is daarom van belang. Zodra er namelijk niets te peuteren en friemelen is, kan het zijn dat de nagelbijter zijn / haar verslaving, na enige tijd overwint!
 

Meer informatie over kunstnagels, het Fast Nailz systeem, het zelf plaatsen van Gel Lak (soak off gel) of kunstnagels in het algemeen, nail art, nail design, manicure/ pedicure?

Kijk dan bij de behandelingen.

  • Naam (verplicht)

  • E-mail (verplicht, maar niet zichtbaar)

  • Url (optioneel)

  • Bericht (verplicht)